Skiftende roller fra medarbejder til leder kan være sjovt og meget givende. Det medfører normalt mere løn, mere ansvar og prestige. Men det kan også medføre nogle potentielle faldgruber. Her er 3 områder du kan forudse på forhånd som potentielle problemer.
Først og fremmest, mange af os hoppe ind i vores nye rolle og aldrig rigtig ved, hvad der forventes af os. Vi finde ud af, som tiden går bare ikke det, typisk fra hård feedback fra vores manager. Tage et stykke tid og studere din jobbeskrivelse. Skrive ned hvad du opfatter som leverancer, mål og målsætninger. Derefter bede om noget tid med din chef til at finde ud af fra hendes perspektiv hvad hun forventer. Så sørg for at du er møde med din chef hver uge modtage feedback på din præstation.
For det andet skal du forstå, at “Hvad fik du her ikke vil holde dig her.” Du kan have været den bedst ydende gruppemedlem, aldrig sent, aldrig fraværende, og i stand til at udføre alle funktioner i teamet. Men din rolle som teamleder er ikke at gøre arbejdet, men snarere opnå mål og målsætninger gennem andre. Også kendt som delegation. Give slip på den idé, at du kan gøre det bedre og hurtigere end nogen anden. Dit mål er at opbygge et team, der er så tæt på selvforsynende som muligt. De bør udføre det samme, når du er væk, som de gør, når du er til stede.
Og endelig, Husk at ledelse handler om mennesker. At yde støtte, retning og motivation er hvad du får betalt. Du ville ikke være i din rollen, hvis du ikke har folk på dit hold. Din succes afhænger af deres succes, så fokusere på at gøre dit teammedlemmer en vellykket og du er sikker på at være godt selv. Hvis du er til at blive en leder bare for penge og magt, vil din karriere ende i blot et par korte år.
Gå til vores hjemmeside på www.LeadershipMentor.net og du vil finde lyd session til Lyt til vederlagsfrit. Lad ikke lederskab til bare ske, begynde at lære så meget som du kan i dag!!
Hennings Enderson
Leadership træner/Mentor
LeadershipMentor.net

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.