Uanset om du ønsker at købe en bil, møbler, hjemme elektronik eller du nødt til at betale udgifter til lægebehandling, de fleste af os har brug at låne penge på et tidspunkt i livet. Långivere villighed til at låne dig de penge du ønsker afhænger i høj grad af, hvad der er indeni din kredit-fil. Kredit-bureauer beliggende i de fleste byer vil fortælle dig, hvilke oplysninger der er i din fil og giver dig en kopi af din kredit rapport for et mindre gebyr. Du kan finde kredit-bureauer angivet i de gule sider under “Kredit” eller “Credit Reporting agenturer.”
Hvis du tidligere har haft kredit under et andet navn eller et andet sted og det er ikke rapporteret i din fil, anmode om, at kredit-bureauet omfatter det. Hvis du delte konti med en tidligere ægtefælle, anmode kredit-bureauet til at liste disse konti under dit navn. Kredit-bureauer er ikke forpligtet til at tilføje nye konti til din fil, men mange vil gøre det for et mindre gebyr. Endelig, hvis du nu dele brugen af en kredit-konto med din ægtefælle, anmode kreditor rapportere det under begge navne.
Når du kontakter din kreditor eller kredit bureau, vil det fremskynde processen, hvis du gør det skriftligt og indeholde relevante oplysninger, som kontonumre. Som med alle vigtige business kommunikation, glem ikke at opbevare en kopi af al korrespondance.
Loven berettiger dig til at korrigere eventuelle unøjagtige oplysninger, der vises i din kredit bureau fil. Hvis en kreditor afviser din ansøgning på grund af negative oplysninger indeholdt i din kredit rapport, skal det afsløre identiteten af det kredit-bureauet. På din anmodning, skal kredit-bureauet afslører indholdet af din kredit-fil. Hvis du handler indenfor 30 dage af nægtes et lån, er der ingen afgift for denne tjeneste.
Kontrollere, om oplysningerne i din kredit rapport er korrekte og fuldstændige. Du har ret til i henhold til Fair Credit Reporting Act, at bestride fuldstændigheden eller nøjagtigheden af oplysningerne i rapporten. Fortælle kredit-bureauet, skriftligt, hvorfor du tror, oplysninger ikke er korrekte. Så længe din tvist er hverken useriøst eller irrelevant, skal kredit-bureauet igen undersøge sagen. De skal rette alle oplysninger, der ikke er rapporteret korrekt. Oplysninger, der ikke kan verificeres skal slettes. Hvis du er uenig med resultaterne af kredit-bureauet fornyet undersøgelse, kan du indgive en tvist erklæring fortæller din side af historien. På din anmodning, vil kredit-bureauet bemærke din tvist i fremtidige kredit bureau rapporter.
Vær opmærksom på at når negative oplysningerne i rapporten er korrekte, kan kun slette den. Kredit-bureauer er tilladt ved lov at betænkningen konkurser i ti år og andre negative oplysninger for syv år. Der er intet, der kan gøres for at tvinge en kredit-bureauet til at fjerne præcise oplysninger fra dit kredit-filen, indtil udløbet af rapporteringsperioden. Lad dig ikke narre af reklamer fra virksomheder, der hævder de kan “reparere” eller “rydde op” en dårlig kredithistorie. I de fleste tilfælde vise disse løfter sig for at være intet andet end reklame hype.
Uventet arbejdsløshed eller sygdom gør lejlighedsvis det umuligt for folk at betale deres regninger til tiden. Hvis du skal nogensinde opdager, at du ikke kan gøre din regelmæssige betalinger, er det bydende nødvendigt at kontakte dine kreditorer på én gang. De kan være stand arbejde ud en modificeret betalingsplan, der reducerer dine betalinger til et mere overkommeligt niveau. Hvis du har en god historie af hurtige betalinger bliver de mere villige til at rumme din ændrede omstændigheder. Men aldrig vente, indtil din konto er overgivet til inkasso. På det tidspunkt, er det for sent.
Hvis du har brug for bistand der beskæftiger sig med din personlige lån, kan du kontakte Consumer Credit Counseling Service (CCCS). Dette er en non-profit organisation med mere end 850 kontorer i 50 stater. Deres rådgivere kan forsøge at arrangere en plan for fornyet betaling, der er brugbart for dig og dine kreditorer. CCCS kan også hjælpe dig med at oprette et realistisk budget for fremtiden. Disse tjenester er tilgængelige på lille eller ingen afgift. Du kan finde en CCCS kontor i dit område ved at kalde 1-800-873-2227.
Ofte overset er non-profit rådgivning programmer drives på lokale gymnasier, kreditforeninger, militære baser og boliger myndigheder. Lister over disse no-gebyr eller lav-gebyr rådgivning tjenester er ofte tilgængelige fra lokale forbrugernes beskyttelse kontorer eller banker.
Husk, at god kredit er en skrøbelig vare; meget lettere at bryde, end det er at reparere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.