Advarsel: Liggende på dit CV kan koste dig dit job og din frihed.
Forestil dig dette. Du sidder ved skrivebordet arbejder væk lykkeligt i en virksomhed, du har været ansat i 10 år. Du har haft flere tilbud og du er nu en Sr. assistent Manager.
Du har fået øje på en top lederstilling, som alle siger, at du er en sko-i at få. Din fremtid ser lyse, faktisk. Så når chefen kalder du ind på kontoret for noget meget vigtigt, du påtager dig det vil være virkelig gode nyheder.
I stedet, det er dit værste mareridt.
Din chef hænder dig en skrivelse af opsigelse, og værre, du får at vide at du hellere få en advokat. Arbejdsgiveren vil tryk på anklagerne mod dig for kriminelt bedrageri. Hvorfor sker alt dette for dig?
Pludselig kommer det tilbage til dig. Du løj på dit CV for ti år siden og gjorde nogle funky ting at sikkerhedskopiere dine løgn. Nu er det endelig fanget du alle disse år senere. Men hvad er big deal?
Liggende på et CV er ikke en forbrydelse er det?
Umm… Ja det er. I virkeligheden, er det en felony.
Det er en ulovlig handling at ligge på dit CV om dine legitimationsoplysninger og bevidst vildlede en arbejdsgiver ved hjælp af foranstaltninger såsom hacking i databaser eller ved hjælp af gratis telefonnumre for at kontrollere falske oplysninger.
Hvis du er nogensinde fanget opdigte direkte løgne om dine erfaringer og kvalifikationer, Vær opmærksom på at du kan bogstaveligt talt gå i fængsel – selv 10 år efter kendsgerning.
At blive fanget i disse typer af løgne kan være nemmere end du tror. Arbejdsgiverne gør mere grundig baggrundskontrol kontrol på potentielle medarbejdere og aktuel ansøger om forfremmelser. Hvis du siger du har en B.A. eller en kandidatgrad, plejer de bare tage dine ord for det. Mange arbejdsgivere vil anmode om en skole udskrift direkte fra din skole til at kontrollere, om din sætning er sand.
Så næste gang du ansøger om et job, enten online eller offline, Husk, at ærlighed er den bedste politik. Af den måde, vil det også holde dig ude af slammer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.